ideme na SIAF 2013 - Trenčianský letecký zväz

hľadať
Prejsť na obsah

Hlavná ponuka:

ideme na SIAF 2013

ARCHÍV > SLZ Trenčín v 2013 > august 013

Air Fest SIAF 2O13 na letisku Sliač.



Vďaka  spolupráci s Radou klubu Vojenských veteránov  sme mohli 1.9.2O13  uskutočniť zájazd na  SIAF 2O13. Z našej pobočky sa zúčastnilo 18 členov, a 11 členov Klubu vojenských veteránov.

Tak ako v predchádzajúcom zájazde nám veliteľ letiska Sliač  plk. Lisý umožnil parkovanie autobusu priamo v areály letiska, začo sme mu po ukončení  leteckého dňa  poďakovali.

Pred odjazdom nám predpoveď počasia neveštila nič dobré, ale v priebehu dňa vyšlo očakávané slniečko a letecký deň sa v plnom rozsahu uskutočnil.

Ako tradične videli sme majstrovské ukážky leteckej pilotáže na športových i bojových lietadlách a vrtuľníkoch. So záujmom sme si  prezreli i vystavenú leteckú techniku zaparkovanú na priľahlých plochách  letiska.

Z leteckých ukážok  nás najviac upútalo vystúpenie sedemčlennej španielskej skupiny PATRULA  AGUILA.  Skupina vo svojom 40 minutovom  programe  predviedla  jedinečné ukážky skupinovej  zlietanosti s množstvom akrobatických prvkov.

Vo svojej ukážke nesklamal ani nám už dobre známi  Maďarský akrobat Zoltán Véres, ktorý patrí k svetovej špičke.  Svojím výkonom  za ním nezaostal ani Český akrobat Martin Šonka. Jeho vystúpenie bolo pre nás veľkým prekvapením. Predviedol nám tanec na oblohe. Svojím akrobatickým výkonom   nesklamal ani náš Slovenský reprezentant Dušan Šamko.

Nezabudnuteľné boli tiež ukážky vysokej pilotáže na bojových nadzvukových lietadlách. Tu nás najviac upútala ukážka Ukrajinského pilota najednom z najmodernejších  stíhacích  lietadiel súčasťnosti  Suchoj Su-27.









Program bol veľmi bohatý a naplnil naše očakávania. Každý sme si z  leteckého dňa  odniesli  krásne zážitky na ktoré budeme dlho spomínať.



Redakcia webu.

 
Hľadať
Návrat na obsah | Návrat do hlavnej ponuky